Svatební hry: Jsou neodmyslitelnou součástí svatby?

1.7.2023

Svatební hry jsou jedním z nezapomenutelných prvků, které přispívají k veselí a radosti na svatebním dni. Jsou svatební hry vhodné pro každou svatbu? V tomto článku se budeme zabývat otázkou, zda a kdy je dobré zařadit hry do programu. Přečtěte si také, jak můžete svatební hry přizpůsobit svému vlastnímu stylu, preferencím nevěsty a ženicha, svatebním hostům a celkové náladě na svatbě.

Novomanželský pár hrající svatební hru Kvíz - zvedající boty jako odpovědi na otázky

Patří svatební hry na svatbu?

Svatební hry jsou skvělým způsobem, jak vytvořit neformální a přátelskou atmosféru na svatebním dni. Mohou pomoci hostům navzájem se seznámit, uvolnit napětí a přinést do svatebního programu zábavu pro všechny. Nicméně před zařazením svatebních her je důležité zvážit preference nevěsty a ženicha a přání hostů. Někteří lidé preferují tradiční a formální svatební programy, zatímco jiní si přejí uvolněnou a zábavnou atmosféru, do které svatební hry zapadají.

 

Kdy zařadit svatební hry?

Správné načasování svatebních her je klíčové pro úspěch. Doporučuje se zvážit zařazení her během večerní svatební párty. Je však důležité nezatěžovat program příliš mnoha hrami a ponechat dostatek času pro jiné důležité momenty svatebního dne.

Kapela na svatbu a její role ve svatebních hrách

Ke každé pořádné svatbě nedmyslitelně patří také živá hudba. Kapela na svatbu, která může nejen zahrát skvělou hudbu, ale také zapojit hosty do interaktivních her a soutěží. To přináší nejen zábavu, ale také zapojuje hosty a tvoří atmosféru radosti a interakce. Kapela může být zároveň moderátorem večera, svatební hry zorganizovat a moderovat. V případě, že svatební hry připraví někdo ze svatebních hostů (například svědci), kapela na svatbu by měla s nimi kooperovat a poskytnout jim zázemí - ozvučení, mikrofon apod.

Nevěsta stříhá stuhy při svatební hře na svatbě

Organizace svatebních her

Svatbní hry, ať už je organizuje kapela nebo kdokoli ze svatebních hostů, by neměly být přehnaně organizované. Nechte závabě spíše méně formální průběh. Nucení a nahánění svatebních hostů do nucené zábavy rozhodně není příjemné a svatební hosty to někdy může až obtěžovat. Svěřte organizaci a načasování těm, kdo mají s touto činností zkušenosti. Ty bohaté mívá povětšinou kapela na svatbu.

Ženich se závázanýma očima poznává nevěstu podle nohou  při svatební hře Poznávání nevěsty

Svatební hry mohou přinést radost, interakci a zábavu na svatební den. Je důležité zvážit preferenceaktérů před rozhodnutím o zařazení her do programu. Kapela na svatbu je skvělou volbou, jak propojit živou hudbu s doprovodným programem. Proto ji pověřte buď přímomorganizací svatebních her a nebo si vyžádejte její kooperaci s organizátory. Buďte kreativní a přizpůsobte svatební hry tak, aby přinesly radost vám i vašim hostům.

Čtěte také:

Tematické dekorace na svatbě: Jak vytvořit dokonalý svatební obřad a svatební den
7 způsobů, jak zabavit hosty na Vaší svatbě
První tanec novomanželů na svatbě: jak vybrat skladbu, připravit a naplánovat první tanec a překvapit svatební hosty

10 nejčastějších chyb při pořádání svatby a jak se jim vyhnout
Svatební párty venku nebo ve vnitřních prostorách? Obojí má své PRO a PROTI

 

Objednat kapelu