Doba covidová ANEB Naše kapela v době koronaviru II.

6.1.2021

Doba a situace u nás a potažmo v celém světě je složitá a neradostná. To se dotýká více či méně každého z nás. Co dělá v této době naše kapela?

Tak jako všichni hudebníci, herci, zpěváci a další umělci, ale i v podstatě všichni provozovatelé kulturních zařízení a kultury jako takové, tak i naše kapela na svatbu, ples, firemní večírek zažívá těžké období. To, že nemůžeme hrát, v nás zanechává těžké stopy frustrace, neboť hudba je náš život. Naším životním koněm jsou živá hudba, podia, šatny, dlouhé a únavné cesty v autě v noci nebo nad ránem z hraní, tahání těžkých a objemných aparatur, dokonce i ten neskutečný nedostatek spánku a nepřekonatelná únava po dlouhém hraní. To vše k naší práci patří a to vše máme rádi, protože to je prostě život hudebníka. A to vše nám teď chybí. Ale hlavně nám chybí ta energie, když to v sále vře a my můžeme být součástí. Když hrajeme a naše muzika proudí do každičkého kousku těla našich posluchačů.

Co teď, když je všechno zavřené? No, hrajeme si doma, pracujeme ve studiu.  Jsou to hodiny a hodiny u počítače. Věnujeme se trochu jiné muzice, rozšiřujemee obzory tak, abychom byli připraveni a byli ještě lepší.

Právě teď měla začít plesová sezona. Naše kapela na ples měla být nastartovaná a čekala ji tříměsíční pouť po vlastech českých, kde měla rozdávat radost jako hudba na reprezentační, maturitní a jiné plesy. Veškeré naše působení v lednu je již pochopitelně zrušeno. Uvidíme, co bude dál v únoru a březnu. Naše živá hudba je zatím živá pouze ve studiu a ve zkušebně.

A tak si hrajeme, leštíme nástroje, vylepšujeme repertoár  a jsme natěšeni na to, až budeme moci zase vystoupit. Snad to bude brzy :-)

Objednat kapelu