Kapela na ples: jak najít tu správnou a neudělat při jejím výběru chybu

31.10.2023

Ples je jednou z nejvýznamnějších společenských událostí roku. Ať už jde o maturitní, firemní nebo charitativní ples, všichni si přejeme, aby byl nezapomenutelný a zábavný. A k tomu neodmyslitelně patří i hudba. Jak ale vybrat tu pravou kapelu na ples, která splní naše očekávání a zaujme hosty? V tomto článku vám poradíme, na co se zaměřit při výběru kapely na ples a jak najít tu, která vám zajistí skvělou atmosféru a spokojenost. Pojďme se na to tedy společně podívat.

Kapela FANTASY music na podiu při vystoupení na plese a tančící lidé na tanečním parketě

1. Ujasněte si, jaký styl hudby preferujete vy a návštěvníci plesu

Než začnete hledat kapelu na ples, je dobré si ujasnit, jaký styl hudby byste chtěli slyšet. Chcete klasickou taneční hudbu, která osloví všechny generace? Nebo byste raději něco moderního a originálního, co zaujme mladší publikum? Nebo máte rádi nějaký konkrétní žánr, jako je rock, pop, jazz nebo folk? Každá kapela má svůj repertoár a specializaci, takže je dobré si prohlédnout jejich nabídku a poslechnout si nějaké ukázky. Pokud možno navštivte i nějaké jejich živé vystoupení a podívejte se, jak komunikují s publikem a jakou mají energii, jaká je kvalita jejich hudby. Ideální kapela na ples je taková, která zahraje všechny styly a má co nejširší repertoár pro všechny věkové skupiny.

2. Zkontrolujte si reference a recenze

Dalším krokem je zjistit si, jakou má kapela na ples reputaci a zkušenosti. Podívejte se na jejich webové stránky nebo sociální sítě a přečtěte si reference a recenze od předchozích klientů. Můžete se tak dovědět, jak spokojeni byli s kvalitou hudby, profesionalitou, spolehlivostí a cenou. Pokud možno, kontaktujte i některé z nich a zeptejte se jich na jejich zkušenosti. Můžete se tak vyhnout nepříjemným překvapením nebo podvodům.

Podívejte se také na Youtube kanál kapely. Ideální je, pokud zde můžete shlédnou jejich videa tzv. „surová“, nesestříhaná. Promo video kapely je sice hezčí, ovšem je upravené, takže o skutečném výkonu kapely a zábavě nevypoví vůbec nic.

Kapela na ples hrající na podiu a před ní tančící taneční páry

3. Zjistěte si cenu a podmínky

Jakmile máte vybranou  kapelu na ples, je čas se podívat na cenu a podmínky. Zjistěte si, kolik vás bude stát její vstoupení, co je v ceně zahrnuto a co je potřeba uhradit extra. Například:

- Jak dlouho bude kapela hrát?
- Jaká je cena za prodloužení hraní?
- Jaké jsou požadavky na techniku a osvětlení?
- Jaké jsou požadavky na prostor a pódium?
- Jaké jsou požadavky na občerstvení?
- Jaké jsou podmínky zrušení nebo změny termínu

4. Uzavřete smlouvu

Posledním krokem je uzavření smlouvy s vybranou kapelou na ples. Smlouva by měla obsahovat všechny důležité informace o vaší spolupráci, jako je:

- Jméno a kontaktní údaje kapely a klienta
- Datum, čas a místo konání plesu
- Délka a rozsah hudebního vystoupení
- Cena a způsob platby
- Podmínky zrušení nebo změny termínu
- Záruky a odpovědnost za případné škody nebo problémy

Před podpisem smlouvy si ji důkladně přečtěte a ujistěte se, že souhlasíte se všemi body. Pokud máte nějaké pochybnosti nebo otázky, neváhejte se zeptat.

Detail altsaxofonu a v pozadí tenorsaxofonu

Závěrem

Tímto jste úspěšně dokončili výběr kapely na ples a můžete se těšit na skvělou zábavu a spokojené hosty. Pokud budete dodržovat naše rady, nemůžete při výběru kapely udělat chybu. Pokud máte jakékoli dotazy, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Přejeme vám krásný ples a mnoho tanečních úspěchů!

 

Další články:
Pojďme na ples! Stručný průvodce touto společenskou událostí

Kontaktuj kapelu na ples